Sofi Oksanen

Suomen tunnetuin ja menestynein kirjailija Sofi Oksanen on syntynyt vuonna 1977 Jyväskylässä. Hän on opiskellut kirjallisuutta Jyväskylän ja Helsingin yliopistoissa sekä dramaturgiaa Teatterikorkeakoulussa. Oksanen julkaisi esikoisromaaninsa Stalinin lehmät vuonna 2003 ja voitti Finlandia-palkinnon vuonna 2008 täysosumateoksellaan Puhdistus. Lukijoiden ja kriitikoiden ylistämän Puhdistuksen käännösoikeudet on myyty jo 41 kielialueelle, ja kirjaa on myyty maailmanlaajuisesti yli 900 000 kappaletta.

Sofi Oksasen uutuusromaani Norma julkistettiin yleisöjuhlassa Helsingin Aleksanterin teatterissa 23.9.2015.

Sofi Oksasen edellinen romaani Kun kyyhkyset katosivat ilmestyi 31.8.2012. Kirja kertoo ihmisten valinnoista, uskollisuudesta ja uskottomuudesta, sopeutumisesta tai sopeutumattomuudesta maassa, jonka kohtalona on joutua miehittäjien armoille. Romaanissa liikutaan 1930-luvulta 1960-luvulle, terrorin ja rauhan vuosina. Kun kyyhkyset katosivat on Viron lähihistoriaa ja Euroopan kahtiajakoa käsittelevään Kvartetti-sarjan kolmas osa. Edelliset osat ovat Stalinin lehmät ja Puhdistus.

Linkkejä:

www.normaross.fi

#normaross

Kun kyyhkyset katosivat -kirjan oma sivusto, jossa henkilöhahmojen taustoja, kirjan tapahtumapaikkoja ja Sofi Oksasen mediakitti: www.kyyhkyset.fi

Sofi Oksasen Facebook-sivut

Katso myös nämä