Kärsivällinen tarkka-ampuja

Tekijät: Arturo Pérez-Reverte

Alkuteos: El francotirador paciente

Ilmestymiskuukausi: 10 / 2014

Sivumäärä: 330

ISBN: 978-952-01-1103-8

Suomentaja: Sari Selander

Likekatalogi: Syksy 2014

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Suomennettu kaunokirjallisuus

Arturo Pérez-Reverte

Kärsivällinen tarkka-ampuja

Urbaani seikkailu graffitien maailmassa

Taidekriitikko Alejandra ”Lex” Varela saa tehtäväkseen etsiä Euroopan salaperäisimmän graffitimaalarin, Sniperin. Tehtävä vaikuttaa mahdottomalta, sillä Sniper on salannut henkilöllisyytensä huolellisesti eikä ole lukuisista pyynnöistä huolimatta suostunut virallisiin taidegallerioihin vaan pitää katuja ainoina oikeina paikkoina taiteelleen. Lexin palkannut taidekustantaja on vakuuttunut, että yksityisnäyttely New Yorkin modernin taiteen museossa riittää ajamaan Sniperin kolostaan.

Lex kulkee Sniperin jäljillä Madridissa, Lissabonissa, Veronassa, Roomassa ja Napolissa. Hänen kohtaamansa bommaajat toistavat legendaa jo kaksi vuosikymmentä laittomia iskuja tehneestä Sniperista. Niissä on kuollut useita bommaajia, mutta se vain tuntuu kasvattaneen Sniperin mainetta. Kuolemantapaukset ovat kuitenkin saaneet myös muita takaa-ajajia Sniperin perään, ja Lex joutuu kissa-hiiri-leikin myrskynsilmään. Kun hän lopulta tavoittaa mystisen Sniperin Napolista, edessä on suuri tulikoe. Mutta mikä on Lexin motiivi tässä takaa-ajossa? Miksi hän on valmis vaarantamaan henkensä salaperäisen taiteilijan vuoksi?

Arturo Pérez-Reverte (s. 1951) on Espanjan rakastetuimpia nykykirjailijoita ja bestsellerlistojen kärkitilojen haltija. Hänen teoksiaan on julkaistu yli 50 maassa ja niiden pohjalta on tehty useita elokuvia. Like on julkaissut Pérez-Revelteltä 12 kirjaa.

Katso myös nämä