Arno Kotro

Arno Kotro

Arno Kotro (s. 1969) on syntyperäinen helsinkiläinen. Koulutukseltaan Kotro on valtiotieteiden maisteri; hän on opiskellut Helsingin yliopistossa mm. sosiologiaa, filosofiaa, psykologiaa ja sosiaalipolitiikkaa. Hän toimii tätä nykyä filosofian ja psykologian opettajana.
Vuodesta 1999 Ylioppilaslehti julkaisi Kotron aforismeja nimimerkillä A. Kasvo. Samana vuonna hän alkoi yhdessä Jaakko Lyytisen kanssa kirjoittaa pakinoita ja kolumneja nimimerkillä Liisaleena ensin Ylioppilaslehteen ja myöhemmin City-lehteen. Liisaleenan kootut kolumnit on julkaistu kirjana Poikki ja pinoon (Schildts 2003). Metro-lehteen Kotro on kirjoittanut kolumneja vuodesta 2004.
Kotron esikoiskirja Sanovat sitä rakkaudeksi (Like 2003) on lajityypiltään aforistista proosaa tai eeppistä lyriikkaa. Teos on yhtäältä luettavissa runoina, toisaalta kirjassa rakentuu juonellinen tarina. Sanovat sitä rakkaudeksi on ensisijaisesti romanttisen parisuhderakkauden ja sen tuhon kuvaus.
Kotron muita julkaisuja ovat mm. Jaakko Lyytisen kanssa kirjoitettu Hengaajan käsikirja (Like 2004), aforismikirja Pysäytyskuvia (Kirjapaja 2004), Kotron ja Minerva Krohnin kirjeenvaihtokirja Suoraa ja koukkua (Ajatus-kirjat 2005) sekä toinen runokirja Musta morsian (Like 2005).
Sanovat sitä rakkaudeksi oli Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokas ja Olvi-palkintoehdokas. Suomen Kustannusyhdistys on palkinnut Kotron kaksi kertaa Suomalaiset suosikit -kunniakirjalla vuoden myydyimmästä runokirjasta.

Katso myös nämä