Philip K. Dick

Philip K. Dick syntyi vuonna 1928 Chicagossa ja kuoli vain 53-vuotiaana vuonna 1982. Hän alkoi kirjoittaa tieteistarinoita lehtiin 1950-luvun alussa, ja luopui nopeasti päivätyöstään radio- ja musiikkiliikkeissä kirjoittamisen viedessä yhä enemmän aikaa. Tämän aikansa omaperäisimmän tieteiskirjailijan teosten teemat alkoivat hahmottua ihmisläheisiksi teknologian korostamisen kustannuksella, ja niitä leimasivat filosofiset pohdinnat sekä persoonallinen huumori.
Dickin hämmästyttävät maailmat ja ihmiskuvat kumpuavat paljolti hänen omasta elämästään. Vuosien mittainen huumeriippuvuus ja tajuntaa laajentavat mystiset näyt siirtyivät hänen tarinoihinsa, mutta myös varhain diagnosoitu skitsofrenia ja ihmiset hänen ympärillään saivat kertomuksissa suuren osan. Dickin maailmojen kaksijakoisuus selittyy paljolti sillä, että hänen kaksoissisarensa kuoli vain kuuden viikon ikäisenä – menetys, josta toinen kaksonen ei koko elämänsä aikana täysin toipunut.
Dickin tuotanto käsittää 44 romaania, 121 lähinnä lehdissä julkaistua lyhyttä tarinaa ja lisäksi esseitä sekä runoja. Hänen romaaneistaan on tehty seitsemän elokuvaa, kuuluisimpia niistä lienevät Blade Runner, Total Recall ja Minority Report.
www.philipkdick.com
 

Katso myös nämä